Asia,  Maldive,  Povesti de calator

Rasarit si apus din Paradis (Island) Maldive. Mult frumos, cateva ganduri si o Speranta

Suntem pe o insula in Maldive, in mijlocul Oceanului Indian. O insula mica, ocupata de un singur resort. In plimbare prin vegetatia luxurianta, parcurgem in diagonala in circa 20 de minute insula. Pe malul oceanului inconjorul micului nostru regat de vacanta il facem in circa 45-60 minute.

O insula mica inseamna si faptul ca ne putem desfata atat cu un rasarit glorios cat si cu un apus pe masura. Nu trebuie sa ne trezim devreme, dar spectacolul rasaritului de soare ne seteaza ceasul biologic in asa fel incat deschidem ochii la ora 6 dimineata. Iar seara, facem inevitabil cativa pasi pentru spectacolul apusului.

Rasaritul are ceva din miracolul nasterii

Privesc in zare, stiind ca soarele va rasari. Stiu si ora aproximativa, locul il estimez, dar nu stiu cum va arata spectacolul rasaritulului in sine!

Va rasari soarele direct dintre valuri, ca un disc mare si rosu bine definit? Vor “musca nori razleti din soarele “meu”? Vor completa pasari in zbor tabloul rasaritului zilei?

Da, soarele rasare in fiecare zi! Dar eu ACUM sunt pe malul oceanului, astazi. Rasaritul acesta este al meu. Si al celor cu care impartasesc acum, pe acest mal, aparitia lui, a soarelui.

Rasaritul are o finete aparte. Nuante pastelate, margini de cer care sunt inca una cu oceanul, care la randul lui se prelinge usor pe nisipul plajei. Si sunetele sunt ca ale unei sali de spectacol inaintea concertului: pasari, valuri, oameni somnorosi asteapta cu fosnete usoare semnul marelui dirijor portocaliu pentru a incepe concertul zilei!

Buna dimineata VIATA!

Apusul de soare il percep mereu plin de vigoare! Si invaluit de mister: apusul are ceva din miracolul nasterii in Cer!

Viata pulseaza din plin la ora la care marele astru se retrage – oameni, pasari, animale, valuri, sunt in plina activitate.

Daca la rasarit sunt prezenti cativa romantici pe malul oceanului, ei bine, la apus, e populata plaja la maxim. Iar aerul este brazdat de rasete, muzica, de bucuria zilei si anticiparea unei seri de distractii.

Valurile tin isonul, se reped spre mal cu sunet ademenitor pentru o ultima baie a zilei.

Iar peste tot si peste toate, maretul soare arunca o lumina minunata, calda, care face tot tabloul sa fie mai frumos!

Cand galbenul mult se transforma in disc portocaliu incep sa ma intreb – unde se duce soarele acum? Pe ce mal va trece de la registrul portocaliu, vibrant, in care ne picteaza pe noi, acum, la unul pastelat?

Da, apusul are ceva din miracolul nasterii in Cer!

Soarele dispare din fata noastra, apunand, dar stim ca el rasare in alta parte! Cand soarele apune, am un sentiment de nostalgie, un fel de dor … dar si de speranta pentru un nou Rasarit!


Recent intoarsa din Maldive, am contemplat mai intai imaginile minunate pe care le-am adus acasa. Dar revin in cateva zile si cu consideratii de ordin practic ale vacantei noastre in Maldive in general, pe insula Paradise Island Resort & Spa in particular. Aboneaza-te la newsletter si astfel ramanem in contact!


Mi-ar face placere sa interactionam si pe social media:

si


Calatoriile mele in Maldive sunt calatorii de grup, parte a circuitului Sri Lanka – Maldive, sub motto-ul meu preferat: “aventura la superlativ relaxare premium”. Acestor calatorii le dau viata in parteneriat cu Agentia Ultramarin, avand rolul de tour leader. Astfel, te pot invita si pe tine in urmatoarul nostru circuit Sri Lanka-Maldive!

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu urmatoarea mea iesire in lume sau pentru a citi articole noi despre locuri, oameni si experiente de prin calatoriile mele.

Poti lasa un mesaj si pe calatorii.monicajurma/contact  daca te interesezaza una dintre destinatiile de Calatorii de grup 2021


 

Ai un gand? Il poti lasa mai jos ...