Despre mine, Monica Jurma

Despre Monica Jurma

 

Sunt un spirit liber! Visez mari, oceane, dune de nisip sub soare arzator, orase cu stradute colorate pe care sa ma pierd. Nu sunt un calator rational – nu pot bifa un loc vizitat pana nu ii simt pulsul, pana nu ii vad oamenii, dincolo de aparente. Dar nu sunt nici genul de calator care ia lumea la picior la intamplare: planific, citesc despre locul pe care vreau sa il vizitez, pana simt ca “il vad” … apoi pornesc spre el sa “il cunosc”.

Ma bucur ca un copil cand plec intr-un loc nou, dar traiesc intens si emotia intoarcerii intr-un loc frumos si drag. Si da, reusesc sa traiesc in acel timp si spatiu in care ma aflu, fara sa ma risipesc! Calatoriile sunt daruri sufletesti pentru mine!

Sunt Monica. Am o familie frumoasa, sunt casatorita si am doi copii, si sunt fericita si recunascatoare pentru  si cu ei! Despre Monica Jurma

Dumnezeu mi-a ingaduit alaturi un partener de viata care imi da libertatea ca pe un dar firesc, pe care aproape ca nu l-am inteles o vreme. Cum as putea altfel explora lumea?

Am doi copii sanatosi si cuminti, exploreaza si ei zilele acestea lumea, cu pasi repezi, prin carti, muzica buna, sport si uneori prin calatorii. Cum as putea tese vise de a ajunge pe alte continente daca ei n-ar fi asezati pe un drum bun?

Pasii  erau cat pe ce sa mi se rataceasca in lumea corporatiilor, in primii ani de cariera. Insa de 18 ani m-am angajat pe drumul antreprenoriatului, implicandu-ma in mai multe afaceri din zona marketingului – publicitate, vanzari – reusind sa si aduc la majorat afacerea mea de suflet, din domeniul publicitatii. Sa fiu liber intreprinzator nu este tot timpul usor, dar imi da recompensa cea mai de pret: flexibilitatea de a ma implica in mai multe proiecte si de a-mi alege zilele/orele libere.

Cu toate aceste daruri, traiesc din plin bucuria visului de a calatorii. Atat cu familia mea cat si cu grupuri de prieteni.

De la o vreme, am dus visul mai departe, daca vorbim despre Calatorii cu Monica Jurma : sunt insotitor de grupuri in vacante/calatorii carora le fac si “designul”…  adica sunt travel designer … si sunt tour leader …

… sunt omul cu visul!

Sunt omul care pune degetul pe harta! Poate stii, momentul acela  cand, dintr-o imagine sau o informatie, apare dorinta de a ajunge intr-un loc anume din lumea asta. Ei bine, la majoritatea oamenilor, e un zambet si cateva cuvinte de genul “Hm, iti dai seama, locul ala chiar exista!” La mine, Monica Jurma, apare o sete incredibila de a afla mai multe despre locul acela. In primul rand, merg la harta lumii – si pun degetul pe acel loc! “Wow, Iordania, o noapte petrecuta cu beduinii in desert – hai sa mergem aici!” “ hey, Tenerife, primavara vesnica – hai sa mergem in februarie cand in Romania e ger!” “wow – Africa – safari- leaganul omenirii!! “ Apoi vreau sa stiu, doar asa, ca idee: cat timp face avionul pana acolo si cat ar costa. Care ar fi cea mai buna vreme de calatorit  intr-acolo, ce minunatii mai sunt prin jur, ce mai spun cei care au fost acolo? Ah! – uite, ne putem caza in Parcul Rezervatie Naturala, si ne trezim dimineata cu girafele la balcon!! – ia sa vad, ce vaccinuri mi-ar trebui? Si intr-un final nu-mi vine sa cred ca pana azi nu am stiu cat de mult  vreau sa merg in Africa – in Tanzania, sa simt in nari aerul acelui continent, sa cunosc oamenii lui, sa intru in parcurile rezervatie naturala pentru safari, sa vad  leoparzi, elefanti, lei, girafe, zebre in mediul lor natural, iar apoi sa ajung si in Zanzibar pe plaja cu nisipul alb, si … asta e tot! Avem un vis de calatorie! Posibil, realizabil! Il vezi organizat aici: Safari in Tanzania, aventura la superlativ! , si aici: Zanzibar, vacanta plina de culoare la Oceanul Indian!

Asadar, bine ai venit in lumea visurilor mele de calatorie!  Unele, au devenit realitate si sunt asternute ca si amintiri pe aceste pagini virtuale. Altele sunt inca muguri de trairi care urmeaza sa infloreasca pe vreun taram al lumii asteia minunate. Sper sa te inspir, sa te bucur , sa te fac sa pornesti la drum! Poate chiar intr-una din calatoriile de grup pe care cu drag le pregatesc periodic!