Chichen Itza
America de Nord,  Calatorii de grup 2022,  Mexic

Mexic – dinspre Civilizatia Maya spre Riviera Marii Caraibilor, 6 -19 ianuarie 2022 [Arhiva programe realizate]

La inceputul anului 2022 ne-am propus sa calatorim … in Lumea Noua!

Manati de aceeasi dorinta de cunoastere ca a lui Columb, plecam si noi spre continentul american, in Mexic. Aici vom ajunge in contact cu cultura maya, cu cea azteca, cu “Lumea Noua” – trecut si prezent. De la situri arheologice unde contemplam misterioasele piramide mayase (Chichen Itza – una din cele 7 minuni ale Lumii Moderne, Teotihuacan, Palenque, Uxmal, Tulum), pana in comunitatile mayasilor care traiesc si in prezent acolo, conservandu-si portul popular, traditiile, chiar riturile spirituale mostenite de la vechii samani (San Cristobal de las Casas, San Juan Chamula, Zinancantan, si satele indienilor Tzotziles din inima regiunii Chiapas).

Orase coloniale precum Merida si Campeche ne primesc intre zidurile lor cu cladiri istorice, oameni veseli, multa culoare, si restaurante cu mancare traditionala.

Vom contempla acasa la ei, literalmente,  viata unor mari personalitati mexicane precum Frida Kahlo si Diego Rivera sau Emiliano Zapata. Cultura si istorie, ambele atat de vii prin acesti oameni simbol. Unde altundeva daca nu in fascinantul Ciudad de México, atat de viu si colorat!?

Toate aceste incursiuni in istorie, cultura si traditii se vor impleti in fiecare zi cu ospitalitatea mexicanilor, cu bucuria de a sta la masa cu bucate mexicane aromate, servite in ritmul dat de grupurile de mariachi. Si inveselite de tequila – doar suntem in tara ei natala! Atat gastronomia cat si ospitalitatea din Mexic sunt apreciate la superlativ in lumea intreaga!

Si pentru ca in mod magic timpul se dilata atunci cand calatorim, ne vom bucura si de minunile oferite de natura acestor locuri. De salbaticia padurilor tropicale, de o plimbare cu barca prin canionul Cañón del Sumidero. Ne oprim pentru contemplare dar si pentru o baie buna la idilica cenota Ik Kil, si la cascadele Agua Azul.

Marea Caraibilor si plajele cu nisip alb si apa turcoaz a Rivierei Maya ne vor odihni la final de calatorie. Cu stat pe plajele celebre cu nisip alb imaculat, sau explorat adancurile apelor in lagune idilice. Cu distractia maxima de la splendidul parc de distractii Xcaret sau in Clubul Coco Bongo din Cancun – nume celebru in urma filmului The Mask a  lui Jim Carrey.

Dar mai bine sa vedem programul calatoriei noastre in detaliu:

Ziua 1: 6 ianuarie TIMISOARA  – Frankfurt – MEXIC (Mexico City)

Plecam dimineata din Timisoara, si, datorita diferentei de fus orar, in seara aceleiasi zile suntem pe continetul american, in Mexico City! (Mexico City este pe UTC – 6h, Romania fiind UTC + 2h la inceput de ianuarie)

Zborul nostru, 06.01.2022: Timisoara 07:30 – Frankfurt 08:30;  Frankfurt 13:35 – Mexico City 19:00

Suntem convenabil cazati in inima coloratului Mexico City, aproape de Bulevardul Juarez, asa ca dupa acomodarea in hotel iesim la o plimbare pentru a trage in piept aerul lumii noi in care am poposit, si degustam prima cina mexicana autentica!

 • Cazare: Hotel Casa Blanca Mexico City, 4*, cu mic dejun inclus. Cina – optional.

Ziua 2: 7 ianuarie MEXICO CITY 

Astazi incepem sa descoperim Mexicul! Si acest demers nu putea incepe de altundeva decat din Mexico City. Incepem usor, cu trecutul apropiat.

Ne indreptam spre Muzeul „La Casa Azul” (Casa Albastra), locul in care Frida Kahlo, renumita artista latino-americana s-a nascut, a trait cea mai mare parte a vietii si a murit. Frida si Diego Rivera au umplut proprietatea cu culoare, arta populara si artefacte pre-hispanice pentru a-si arata admiratia pentru poporul si cultura din Mexic. Muzeul contine si o colectie de lucrari de arta realizate de Frida Kahlo si Diego Rivera, fotografii si obiecte personale. Colectia este expusa in camerele casei, care arata la fel ca in anii 1950.

Pranz in barca traditionala trajineras din Xochimilco. O alta experienta inedita! Piata plutitoare viu colorata Xochimilco, sau “locul cu flori” este astazi un loc cautat de turisti pentru o plimbare cu barcile traditionale si masa servita pe o astfel de barca. Cu surpriza ca in paralel cu barca noastra sa apara inca una, in care mariachi ne acompaniaza cu muzica.

Dupa-amiaza vizitam Zocalo, imensa piata cu arcade vechi de secole. Intram in Catedrala Metropolitana, cu arhitectura si decor in stiluri renascentiste, baroce si neoclasice, cea mai mare si cea mai veche catedrala din America Latina.

Contemplam apoi maiestuosul Palat National – sediul guvernului. Aici se pot admira picturile murale ale lui Diego Rivera, care pun in valoare istoria si cultura din Mexic.

Continuand pe Calle Madero intalnim magnificele cladiri din secolul al XIX-lea: sediul Bancii Nationale a Mexicului, Palatul Iturbide si celebra „Casa de los Azulejos”, care pastreaza amintiri despre Emiliano Zapata si revolutia mexicana.

 • Cazare: Hotel Casa Blanca Mexico City, 4*, cu mic dejun inclus. Cina – optional.

Ziua 3: 8 ianuarie MEXICO CITY – TEOTIHUACAN 

Astazi vrem sa privim in trecutul indepartat al Mexicului. Ne uitam altfel inclusiv la boemul Ciudad de Mexico al carui centru istoric a fost fondat in jurul anului 1325 de azteci.

Lasand in urma orasul cu acest gand, vom  descoperi mai apoi fascinatul Teotihuacan, giganticul „oras al zeilor”!

Traversam Cetatea – o esplanada ampla pe care se afla Templul Quetzalcóatl, admiram Piramida Soarelui, cea mai mare constructie de acest tip de pe continentul american si Piramida Lunii, inconjurata de alte mici constructii piramidale. La final vizitam Palatele Jaguarilor si Quetzal-Papillo. Urcarea pe Piramida Soarelui ofera o vedere panoramica impresionanta asupra intregului sit.

Acest vast si misterios sit este parte a patrimoniului universal UNESCO. Se apreciaza ca intre anii 100 i.e.n. si 650 e.n. Teotihuacan era unul dintre marile orase ale Americii precolumbiene.

 

Facem o pauza altfel. Degustam o bautura locala din Mexic, pulque, facuta din cactus.

Apoi vizitam un atelier de prelucrare a obsidianului, piatra vulcanică neagră și strălucitoare folosită pe scară largă de civilizațiile precolumbiene.

Luam pranzul la un restaurant local, apoi ne intoarcem in oras.

Ne oprim la Bazilica Notre-Dame Guadalupe, cea mai faimoasa biserica din Mexicul contemporan. Devotamentul fata de cultul „Fecioarei Negre din Guadalupe” este atat de puternic incat mexicanii isi spun „Guadalupanos” inainte de a se numi catolici. Atmosfera aici este una de rugaciune devotata.

Situata in nordul orasului Ciudad de Mexico, Basílica de Nuestra Senora de Guadalupe a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO in 1987. Este loc de pelerinaj vizitat anual de milioane de credinciosi. Potrivit legendei, aici, pe dealul Tepeyac, Fecioara Maria s-a aratat unui calugar crestin. In prezent aici sunt doua biserici alaturate: cea veche, terminata in 1709, construita in stil clasic (sfintita de Papa Pius al X-lea in 1904) si biserica terminata in 1974, avand o forma circulara, constructie impunatoare ce poate adaposti 10.000 de credinciosi.

 • Cazare: Hotel Casa Blanca Mexico City, 4*, cu mic dejun inclus. Cina – optional.

 Ziua 4: 9 ianuarie  MEXICO CITY – TUXTLA GUTIERREZ (zbor intern) – CHIAPA DE CORZO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Plecam spre aeroport pentru zborul spre Tuxtla Gutierrez, de unde ne continuam drumul spre Chiapa de Corzo. Aici se afla un obiectiv turistic tare apreciat in Mexic: canionul Cañón del Sumidero, cu o lungime de 14 km. Vom admira peisajele fabuloase ale canionul intr-o plimbare cu barca in apele calme ale paraului care isi face drum printre peretii foarte inalti ai stancilor, acoperiti de vegetatie.

Luam prânzul la un restaurantul local, apoi ne indreptam spre San Cristobal de las Casas. Mai exact spre tinuturile inalte din statul mexican Chiapas (altitudini de peste 2.000 m), recunoscute ca fiind leaganul etniilor mayase tzotzil si tzeltal.

 • Cazare la Mansion de Los Angeles, 3*, cu mic dejun inclus. Cina – optional.

Ziua 5 : 10 ianuarie SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Dupa micul dejun, mergem sa descoperim piața indigena din San Cristobal, unde o parte a pietei este dedicată plantelor medicinale si magice. Vom intalni oamenii in porturi traditionale ale diferitelor comunitati din regiune. Dupa ce ne plimbam prin  zocalo (piata locala), vizitam Catedrala datand din secolul al XVI-lea,  Templul din Santo Domingo, toate exemple minunate de arhitectura coloniala si baroca.

Luam pranzul la un restaurantul local, apoi plecam spre doua dintre satele nativilor indigeni din zona care pastreaza de mii de ani dialecte si structuri sociale, credinte si traditii mistice, rituri si rugaciuni ale samanilor. San Juan Chamula și Zinancantan, din inima regiunii Chiapas. Vom  traversa si satele indienilor Tzotziles, ale caror haine viu colorate formeaza pete de culoare pe verdele muntilor.

Traditiile si cultul in interiorul bisericilor din aceasta zona sunt unice si aparte inclusiv fata de restul Americii Latine. Sunt expresia pura a sincretismului religios intre religia mayasa si catolicismul introdus acum 500 de ani. Sfintii au inlocuit vechile divinitati, dar fervoarea religioasa animista este inca prezenta.

 • Cazare la Mansion de Los Angeles, 3*, cu mic dejun inclus. Cina – optional.

Ziua 6: 11 ianuarie SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – CASCADAS AGUA AZUL – PALENQUE

Plecare devreme pentru cascadele Agua Azul, cu oprire pentru mic dejun intr-un restaurant local.

In mijlocul unei vegetatii exuberante vom descoperi apoi celebrele cascade. Ne putem bucura si de experienta scaldatului in acest loc idilic.

Pranzul il luam la un restaurant local, apoi ne continuam drumul spre Palenque, unul dintre cele mai faimoase si importante dintre orasele Mayase intre anii 600-700. Aflat in inima padurii tropicale, Palenque este celebru si pentru piatra sculptata gasita intr-unul dintre temple, numita Astronautul, care infatiseaza un om intr-un dispozitiv de zbor.

 • Cazare la hotel Mision Palenque, 4*, cu mic dejun inclus. Cina – optional

 

Ziua 7: 12 ianuarie PALENQUE – CAMPECHE 

Vizitam Parcul National Palenque! Majoritatea monumentelor sunt ascunse in vegetatia deasa, in inima junglei, ceea ce da un aer misterios acestui oras Maya care a stralucit in secolul al VII-lea, sub domnia Regelui Pakal.

Parcul National Palenque cuprinde unele dintre cele mai importante ruine ale civilizatiei Maya:  Templul Soarelui, Templul Crucii si Palatul iar in interioriul piramidei, mormantul Regelui Pakal.

Ne indreptam apoi spre Campeche, prânzul servindu-l la restaurantul local.

Campeche se remarca prin arhitectura spaniola in stil baroc si portul colonial plin de istorie. Orasul a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in anul 1999, pentru ca mai mult de 1000 de cladiri cu valoare istorica au supravietuit inca din secolului al XVI-lea. Demne de remarcat sunt obiective precum fortaretele Fuerte de San Jose, Fuerte de San Miguel, bastioanele San Carlos si Soledad, Casa del Teniente del Rey, Catedrala, dar si altele

 • Cazare la Mision America Campeche, 4*, cu mic dejun inclus. Cina – optional

Ziua 8: 13 ianuarie CAMPECHE – UXMAL – MERIDA 

O noua zi in care vom trai intre trecut si prezent, explorand situl arheologic Uxmal, inclus si acesta în patrimoniul UNESCO. Stilul arhitectural numit Puuc pe care il intalnim aici surprinde prin rafinamentul sau. Cladirile inaltate pe orizontala, decorate cu mozaicuri sunt inconjurate de piramide impunătoare.

Cateva dintre cele mai reprezentative constructii ale orasului construite in stilul Puuc in secolul al X-lea sunt Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului, Patrulaterul Monahiilor, Marea Piramida.

Prânz la un restaurantul local, apoi  continuam spre Merida, capitala Yucatanului.

Merida este un oras prosper, fermecator, cu strazi inguste si cladirile coloniale. Vom vizita Palatul Guvernatorului – decorat cu 27 de fresce mari ilustrand istoria Yucatanului , Catedrala si Zocalo. Principalul bulevard Paseo Montejo a fost conceput dupa celebrul Champs Elysees din Paris, si gazduieste impresionante constructii in stil european, dar si numeroase vestigii coloniale.

Merida a fost un centru al culturii Maya în Yucatan inca dinaintea sosirii conchistadorilor. Astazi Merida este capitala oficiala si culturala a statului Yucatan si unul dintre cele mai vibrante centre urbane ale tarii, unde se impletesc vechea cultura mayasa, cultura coloniala si cea contemporana.

 • Cazare la HOTEL RESIDENTIAL, 3*, cu mic dejun inclus. Cina – optional

Ziua 9: 14 ianuarie MERIDA – CHICHEN ITZA – RIVIERA MAYA, Mexic

Astazi descoperim Chichen Itza, in Peninsula Yucatan. Emblematicul oras al poporului Maya este astazi un urias sit arheologic precolumbian si este declarat una din cele 7 minuni ale Lumii Moderne.

Cea mai renumita constructie a sitului este piramida El Castillo, construita acum mai bine de 1500 de ani. Alte constructii importante sunt Piramida Kukulcan, Observatorul El Caracolul, Monumentul Tzompantli, Platforma Vulturilor, Platforma Jaguarilor, Templul Luptatorilor, Grupul celor 1000 de coloane, etc.

Monumentele amplasate langa o cenota uriasa (bazin natural de apa) ofera o imagine perfecta despre viata si cultura maiasilor.

Incununam vizita din aceasta zona cu o oprire pe indelete la superba Cenota Yokdzonot, una dintre cenotele frecventate mai mult de localnici decat de turisti, ceea este un mare plus pentru noi, atmosfera fiind mai linistita si mai potrivita cu “povestea” in care ne aflam.

 

Luam pranzul la restaurantul local si apoi ne indreptam spre Riviera Maya.

Resortul l-am ales in asa fel incat sa avem in continuare maxima comuniune cu natura. Cazarea se face in bungalouri proiectate in stil polinezian, iar plaja are cele mai bune cotatii – nisip alb si apa turcoaz cat vedem cu ochii.

Riviera Maya este faimoasa in intreaga lume datorita resorturilor All Inclusive, hotelurilor-boutique cochete, dar si recifurilor de coasta. Bariera de Corali Mezoamericana (sau Bariera de Corali Belize), incepe langa Cancun si continua de-a lungul tarmului Rivierei Maya, fiind al doilea sistem coraligen ca marime din lume.

 • Cazare: ALLEGRO PLAYACAR, 4*, Superior Room  (sau Superior Premium – cu vedere la ocean/piscina, la cerere si cu plata unui supliment), all inclusive

Ziua 10: 15 ianuarie RIVIERA MAYA – optional excursie CANCUN – sau zi de plaja, relaxare, program pe cont propriu

Datorita climatului bun tot timpul anului, a plajelor perfecte ale Marii Caraibelor si a vietii de noapte legendare,  Cancun este o destinatie cautata cu preponderenta de turistii dornici de vacante in locatii care “nu dorm”.

Chiar daca nu cluburile sunt obiectivul principal ca si stil de vacanta, o iesire in Cancun tot merita facuta. In locuri precum Clubul Coco Bongo putem vedea ce inseamna profesionalismul in show biz! De altfel Coco Bongo este nume celebru in urma filmului The Mask a  lui Jim Carrey. Pana in prezent unul dintre show-urile de top ale clubului este The Mask, alaturi de Samba Show (recreaza atmosfera Carnavalului din Rio de Janeiro), clasicul Moulin Rouge, showuri tribut Queen sau The Beatles, si altele.

Asadar invitatia pentru ziua de astazi este o plimbare pe faleza instagramabila a Cancunului si o seara la Coco Bongo.

Cazare: ALLEGRO PLAYACAR, 4*,  Superior Room  (sau Superior Premium – cu vedere la ocean/piscina, la cerere si cu plata unui supliment), all inclusive

Ziua 11: 16 ianuarie RIVIERA MAYA – optional excursie Xcaret – sau zi de plaja, relaxare, program pe cont propriu

Parcul Tematic Xcaret, unul dintre cele mai populare obiective de pe Riviera Maya, este atat de mare si ofera atat de multe posibilitati incat dupa o zi intrega turistii vor doar … sa se mai intoarca! De la inotul cu delfinii si un pupic la final din partea unui delfin dragalas, “plimbarea” prin acvariul cu un recif coraligen, inot/snorkeling/diving in rauri subterane si cenote, pana la spectacole de dans, spectacol ecvestru dar si odihna pe un sezlong, toate sunt disponibile.  Iar ziua petrecuta in Xcaret merita prelungita pana seara tarziu, pentru ca la final are loc cel mai complex show de divertisment din Mexic – Xcaret Mexico Espectacular.

Xcaret este un “must see” in Riviera Maya, indiferent de varsta!

 • Cazare: ALLEGRO PLAYACAR, 4*, Superior Room  (sau Superior Premium – cu vedere la ocean/piscina, la cerere si cu plata unui supliment), all inclusive

Ziua 12: 17 ianuarie RIVIERA MAYA – optional excursie TULUM – sau zi de plaja, relaxare, program pe cont propriu

O zi petrecuta in Tulum ofera posibilitati de relaxare in natura, in cenotele superbe, pe plajele idilice sau in plimbari prin zona instagramabila a hotelurilor boutique ridicate in mijlocul naturii. Aici un exemplu este resortul Ahau, ce are la intrare o sculptura de lemn de 10m inaltime, reprezentand o femeie din al carei piept creste vegetatie. Si care semnifica uniunea omului cu natura.

Tot in splendoarea naturii gasim si situl arheologic mayas din Tulum, fiind singurul ridicat chiar pe malul Marii Caraibilor.

 • Cazare: ALLEGRO PLAYACAR, 4*, Superior Room  (sau Superior Premium – cu vedere la ocean/piscina, la cerere si cu plata unui supliment), all inclusive

Ziua 13-14: 18-19 ianuarie RIVIERA MAYA – CANCUN – FRANKFURT – TIMISOARA

Ne bucuram inca din plin de ziua pe malul Marii Caraibilor, apoi pornim spre Cancun pentru a ne imbarca in zborul catre casa.

18.01: 18:05 Cancun, Mexic –10:25 (19.01) Frankfurt;

19.01: Frankfurt 15:15  – Timisoara 18:00 


Preturi MEXIC:  ­­­­/persoana in camera dubla:   3.140 euro 

Pretul include:

 • Bilete de avion pentru zborurile internationale Timisoara-Frankfurt-Mexico City; Cancun-Frankfurt-Timisoara; taxe de aeroport
 • Bagaj de cala 23 kg si bagaj de mana 8 kg
 • Transferuri de la/catre aeroport in Mexic si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari
 • Cazari Mexic – 12 nopti la hotelurile mentionate
 • Mesele, asa cum sunt mentionate in program (mic dejun si pranz)
 • Toate activitatile descrise in program , cu ghid vorbitor de limba engleza
 • Intrarile la obiective si in Parcurile Nationale incluse in program
 • Transportul in timpul circuitului, asa cum este descris in program
 • Insotitor de grup pe toata perioada calatoriei – Monica Jurma

Pretul nu include:

 • Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno
 • Teste COVID obligatorii sau optionale la momentul plecarii spre Mexic (Momentan, Mexic nu solicita testarea COVID inainte de calatorie)
 • Taxe de vize (in momentul pregatirii ofertei – sept. 2021, NU exista taxe de viza impuse de Mexic pentru Romania, se cere pasaport valabil 6 luni de la intrarea in tara. Nu se accepta pasaport temporar)
 • Tips-urile pentru sofer si ghid 50 $/persoana pentru toata perioada
 • Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc
 • Mesele mentionate ca fiind optionale

Alte informatii:

 • Supliment single: 430 euro/calatorie
 • Supliment cazare in camera tip Superior Premium la ALLEGRO PLAYACAR, Riviera Maya:
  • 65 euro/pers/4 nopti, cazare in camera dubla
  • 115 euro/pers/4 nopti, cazare in camera single

Termene si conditii de plata:

 • Tariful este valabil pentru grup de minim 15 persoane. Pentru grup mai mic se plateste suplimentar: 90 euro/pers pentru grup cuprins intre 10-14 persoane si 180 euro/pers pentru grup de 8-9 persoane
 • Avans, la confirmarea rezervarii, minim 30%. Următoarea transa, de 30%, cu 60 de zile inainte de data plecarii Rest de plata cu 30 zile inainte de plecare.
 • Tarifele sunt exprimate in euro/pers/in camera dubla, plata se face in euro sau in lei (curs BNR+2%).
 • In cazul indisponibilitatii unitatilor de cazare propuse, la momentul rezervarii, vom oferi alternative similare.
 • Excursiile optionale din Mexicpot suferi modificari in privinta alocarii pe zile.

Care este rolul meu?

Rolul meu in aceste excursii de grup este “sa pun degetul pe harta”. Sa aleg destinatiile, iar apoi, in urma consilierii partenerilor din tarile de destinatie, sa compun programul de vizite. Program care sa ne deschida ochii, mintea si sufletul asupra frumusetii, bogatiei, noutatii, locurilor pe care le vizitam. Iar asta inseamna intotdeauna sa vizitam destul, dar nu prea mult! La designul programului pun in balanta pe de o parte bugetul optim de timp si bani iar pe de alta parte starea de bine si comorile adunate in inima si memorie, cu care vreau sa ne intoarcem acasa!

NU sunt ghid de turism. Chiar daca am calatorit mult, iar insotitor de grupuri am inceput sa fiu incepand din 2012, in Mexic voi ajunge si eu prima oara acum . Vom avea ghizi locali, vorbitori de limba engleza, pe toata perioada.

NU am o agentie de turism. Am acceptat cu drag propunerea Agentiei de turism Ultramarin de a colabora la realizarea unor programe de calatorie premium. Prin calatorii premium inteleg atat destinatiile, experientele de calatorie, cat si calitatea serviciilor de care vom beneficia. La acest capitol simt ca pot aduce plus valoare.

Ultramarin alege cu grija partenerii din tarile de destinatie. La randul lor, acestia ne pot recomanda ghizi locali cu experienta. Iar treaba mea este sa concept un program cat mai eficient, sa fiu liantul unui grup omogen si fain. Inainte de plecare ne vom intalni  si vom discuta despre orice doriti sa stiti. Si desigur, voi insoti grupul in toata calatoria!


Inscrieri-intrebari-detalii-Mexic

Inscrierea trebuie facuta la Agentia de turism Ultramarin, ei se vor ocupa de toate formalitatile: contract, facturi turisti, pentru ca tot ei fac apoi platile catre partenerii din tarile in care calatorim, companii aeriene, transportatori rutieri, in fine, toata logistica.

Pentru inscrieri in aceasta calatorie, intrebari si  detalii , puteti folosi si formularul: https://calatorii.monicajurma.com/contact


Calatoriile de grup in care ma poti insoti in anul 2022 le gasesti aici:

Calatorii cu Monica Jurma si Ultramarin in 2022


Mi-ar face placere sa interactionam si pe social media:

si


Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu urmatoarea mea iesire in lume sau pentru a citi articole noi despre locuri, oameni si experiente de prin calatoriile mele.

Lasa un mesaj pe calatorii.monicajurma/contact  daca te interesezaza una dintre destinatiile de Calatorii de grup 2022


 

Ai un gand? Il poti lasa mai jos ...

%d bloggers like this: