Sfaturi calatorii,  Utile

INSULELE CANARE ofera asigurari COVID-19 gratuite turistilor [NEWS]

Scriam saptamana trecuta de “13+1 motive sa mergi in Tenerife in vara lui 2020”, unde motivul “+1” era tocmai faptul ca Insulele Canare si-au propus sa fie una dintre cele mai sigure destinatii in privinta pandemiei Covid-19.

Ei bine, iata ca Insulele Canare progreseaza in angajamentul lor de a consolida si spori siguranta si bunastarea turistilor.

Acord de asigurare gratuita Covid 19 a turistilor din Insulele Canare

Saptamana aceasta Guvernul Insulelor Canare a semnat un acord de asigurare a tuturor turistilor care au nesansa de a se imbolnavi de Covid 19 pe timpul vacantei pe una dintre insulele arhipelagului. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro sau Fuerteventura.

Mai exact, Ministerul Turismului, ca reprezentant al Insulelor Canare, a semnat o polita de asigurare cu firma de asigurari AXA Seguros. Ca efect al acesteia, toti turistii sunt asigurati automat, gratuit, in cazul aparitiei oricarui incident datorat de infectarea cu noul coronavirus.

Exceptie fac cei care se stiau purtatori activi ai virusului dinainte de sosirea intr-una din Insulele Canare. Mda, am zambit si eu initial cand am citit aceasta exceptie, dar hey! Traim intr-o lume nebuna!

Detaliile acordului de asigurare Covid 19 semnat in Insulele Canare

Aceasta directiva de asistenta a calatorilor prevede acoperirea (rambursarea) tuturor cheltuielilor cauzate de virusul Covid 19: carantina, cheltuieli medicale, spitalizare, repatriere, etc

Protecția oferita turistilor de aceasta asigurare va fi efectiva incepand de saptamana aceasta si va fi valabila initial timp de 12 luni.

Pe baza acestui acord, Asiguratorul AXA furnizeaza Guvernului Insulelor Canare o linie telefonica exclusiva.

Contextul in care a fost posibil sa apara aceste masuri de stimulare a turismului in Insulele Canare

Insulele Canare apartin de Spania dar formeaza o comunitate autonoma a acestei tari. Astfel, guvernul canariot a putut lua aceasta decizie independent, devenind prima comunitate spaniola ce ofera asigurari complete turistilor, in cazul necesitatii de asistenta specializata Covid 19.

Stim deja ca aceasta asistenta este una complexa, in unele situatii fiind nevoie de asistenta medicala, in altele doar de carantina.

Insa “doar carantina” poate fi extrem de costisitoare, daca se nimereste sa te prinda Covid-19 intr-un hotel de 4-5 stele, unde trebuie sa iti prelungesti sederea cu 2 saptamani.

Acest lucru vine si in contextul in care rata infectiilor cu Covid-19 a fost foarte mica in Insulele Canare pe toata perioada pandemiei.

Tenerife, spre exemplu,  a fost pe toata perioada destul de ferita de cazuri de Covid-19, inca din luna mai avea sub 10 cazuri de noi infectari pe zi.

In plus, lock-down-ul lor a fost complet (nici macar pentru catering nu au fost deschise restaurantele). In toata aceasta perioada de inactivitate, patronatul din turism s-a ocupat de introducerea tuturor masurilor de protectie necesare. Pentru sanatatea propriilor angajati si a turistilor.

Din luna iulie, hotelurile, restaurantele, terasele, plajele, parcurile de distractii  s-au deschis, treptat, pentru turisti.

In prezent restrictiile se refera la:

  • Purtarea obligatorie a mastii in locurile publice (magazine, transportul public si privat) daca nu se poate pastra distanta de 1.5 metri fata de persoanele din jur. Nerespectarea acestei masuri se sanctioneaza cu amenda in valoare de 100 euro.
  • Hotelurile, restaurantele, salile de spectacole au reglementari precum limitarea ocuparii la 50% din capacitate
  • Parcurile tematice au si ele limitari in privinta numarului de persoane care se pot afla in acelasi timp in parc
  • Plajele in Tenerife sunt multe si suficient de largi incat distantarea sa nu fie o problema intre turisti. Deci nu exista reglementari speciale la plaja!

Mai multe detalii, actualizate in permanenta, pe site-ul MAE.

Asadar, Insulele Canare ne asteapta! Sa calatorim responsabil, sa ramanem sanatosi. Dar acest deziderat necesita de cele mai multe ori si o vacanta!

Eu la final de august o sa fiu in Playa de Las Americas, in Tenerife, revin cu detalii de la fata locului!

Nota:

Evident, aceasta asigurare acopera doar incidentele legate de noul coronavirus. Polite de asigurari individuale este in continuare recomandat sa incheiem – polite storno, de calatorie, pentru asigurarea bagajelor, etc


Stai aproape pentru up-date-uri la situatia turismului in 2020- si numai. Mai tesem visuri si pentru anii linistiti de dupa:

Inscrie-te pentru newsletter

Ma poti urmari si pe:

si pe


Despre Tenerife, insula pe care eu o iubesc, am scris mai multe articole. Enjoy!


 

3 Comments

Ai un gand? Il poti lasa mai jos ...

%d bloggers like this: