Calatorii de grup 2023,  Insula Pastelui,  Insule Polineziene

INSULA PASTELUI, 10 – 15 dec ’23, extensie la calatoria in Argentina -Chile [Arhiva calatorii realizate]

Calatoria cu extensie pe Insula Pastelui este SOLD OUT. Mai sunt cateva locuri in calatoria Argentina & Chile . Pentru a vedea si alte calatorii in care mai sunt locuri disponibile, vizitati pagina Calatorii de Grup 2023  si Calatorii de Grup 2024.


Calatoria pe Insula Pastelui este o extensie a calatoriei in Argentina & Chile .

Dupa 12 zile in Patagonia, in urma carora jurnalul nostru de calatorii arata precum filele unui jurnal de expeditii, cu Tara de Foc  si  Torres del Paine vizitate, cu cartile postale trimise din Ushuaia, “Capatul Lumii”, dupa ce am navigat pe Canalul Beagle printre foci, si am contemplat maretia Ghetarul Perito Moreno, iata: ne indreptam pasii si atentia spre Insula Pastelui, misterioasa Rapa Nui cu ale ei statui moai!

Rapa Nui, cea mai indepartata insula locuita din lume (se afla la o distanta de 3.512 km de continent), este faimoasa pentru cele aproape 1.000 de statui monumentale, misterioasele moai, dar si pentru populatia polineziana Rapa Nui. Din 1995 o mare parte a insulei este protejata in Parcul National Rapa Nui, si este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Situata in Oceanului Pacific si apartiand administrativ de Chile, Insula Pastelui este cel mai estic avanpost al insulelor polineziene. Populatia este si astazi predominant polineziana, majoritatea locuitorilor insulei traind in oraselul Hanga Roa de pe coasta de vest.

Pentru locuitorii sai initiali, insula este cunoscuta ca Rapa Nui sau Te Pito te Henua („Buricul lumii”). Primii vizitatori europeni, olandezii, i-au spus Insula Pastelui pentru simplu fapt ca au debarcat pe Rapa Nui in zi de Paste.

Sa vedem programul nostru pe Insula Pastelui, in detaliu:

Ziua 13: 10 decembrie SANTIAGO – INSULA PASTELUI – HANGA ROA

In cursul diminetii ne imbarcam pentru zborul nostru de cca 5 ore,  spre Insula Pastelui.
Zborul nostru: Latam Airlines, 09:05 – 12:45

Ne intampina ghidul nostru si ne indreptam spre Hanga Roa, principalul oras, portul si resedinta Insulei Pastelui.

Dupa cazare pornim intr-un tur de oras, ajungem in golful pescarilor, dar si la Ahu Riata – unde intalnim prima noastra statuie moai, stand singuratica in picioare, chiar daca la o mica distanta mai putem vedea una culcata in iarba.

Pasind prin piata artizanala, Biserica Sfintei Cruci si Muzeul Arheologic Padre Sebastián Englert, descoperim cu ajutorul ghidului nostru detalii despre geologia, geografia, istoria si trecutul insulei Rapa Nui si a oamenilor sai.

La sfarsitul zilei ne intoarcem la hotel, seara o petrecem pe cont propriu.

 • Cazare cu mic dejun: Hotel VAI MOANA, 3* sup

Ziua 14: 11 decembrie INSULA PASTELUI – COASTA INSULEI PASTELUI & RANO RARAKU

Astazi, pasii ne vor purta pe coasta Insulei Pastelui, descoperind locuri frumoase si locuri incarcate de mister.

Vom intalni pentru prima oara statui moai aliniate pe Ahu (platforma special creata pentru statuile moai). Magia momentului cand le vom fi intalnit, profilandu-se pe fundalul oceanului, cu sigurata va fi o amintire de neuitat!

Ahu Vaihu, situat in golful Hanga Te’e de pe coasta de sud a insulei, este un sat restaurat care ofera o perspectiva buna asupra vietii de odinioara a oamenilor Rapa Nui, desigur, in lumina explicatiilor si povestilor pe care le vom auzi de la ghidul nostru.

Vom continua spre Ahu Akahanga, un loc despre care legenda spune ca ar servi drept mormant final pentru Regele Hotu Matua.

Ahu Akahanga sta in fata oceanului, la cativa metri deasupra valurilor agitate. Aceasta platforma lunga de 18 metri lungime nu a fost restaurata.  Cei 13 moai din Ahu Akahanga, cu dimensiuni intre 5 si 7 metri, stau doborati atat cu fata in sus, cat si cu fata in jos, permitandu-ne o observare amanuntita a caracteristicilor sculpturii.
Este impresionant sa-i vezi pe acesti uriasi de piatra intr-o pozitie atat de vulnerabila, stiind ca odata stateau mandri pe piedestalul lor!

Rano Raraku

A venit momentul pentru cel mai important sit din Parcul Național Rapa Nui: Rano Raraku, locul unde au fost sculptate aproape 900 de statui. Inca mai exista astazi 397 dintre ele!

Rano Raraku este de fapt craterul vulcanului care a servit drept cariera de piatra vulcanica pentru statuile imense ale insulei.

Plimbarea printre multimea de giganti invoca un sentiment de mister intr-un mod aproape suprarealist. Aceasta este inima civilizatiei antice Rapa Nui, cu sute de statui moai sculptate aici, inainte de a fi transportate in toate celelalte colturi ale insulei. Aici avem cele mai mari si mai rafinate statui din intreaga insula.

Urmatorul nostru pas va fi Ahu Tongariki, restaurat in 1995, care sustine 15 statui moai.

Ahu Tongariki este cel mai mare ahu de pe Insula Pastelui, iar in secolul al XX-lea ahu a fost maturat in interior de un tsunami. De atunci a fost restaurat si are cincisprezece moai, inclusiv unul care cantăreste optzeci si sase de tone.

Ajungem mai apoi la „Centrul Lumii”, la Ahu Te Pito Kura, cu cei mai inalti moai mutati din cariera.

Finalul zilei ne va gasi la Plaja Anakena, o plaja cu nisip alb de corali, inconjurata de palmieri si desigur, strajuita de statui Rapa Nui.

Anakena este o plaja neobisnuita pentru Insula Pastelui, deoarece este una dintre cele doua plaje de nisip, dintr-o coasta altfel stancoasa.

E timpul sa ne bucuram de panorama si de plaja!

La sfarsitul zilei ne intoarcem la hotel, seara o petrecem pe cont propriu.

 • Cazare cu mic dejun: Hotel VAI MOANA, 3* sup

Ziua 15: 12 decembrie INSULA PASTELUI – ORONGO Tour & AKIVI/TAHAI tour

In prima parte a zilei vom urca pe Vulcanul Rano Kau, de unde vom avea o priveliste splendida asupra insulei, coastei si orasului Hanga Roa.

Al doilea punct de belvedere pe care il vom vizita ne va permite sa apreciem craterul vulcanului Rano Kau, cu laguna spectaculoasa de peste un kilometru si jumatate in diametru.

Ajungem apoi in asezarea traditionala Orongo, cu casele sale de piatra, si centrul cultului  “Tangata Manu” (Omul Pasare).

Vizita la Ahu Vinapu va continua sirul locurilor uimitoare de pe insula, intrucat arhitectura de aici vorbeste despre constructiile pre-incase.

Spre finalul circuitului nostru de dimineata, vom vizita pesterile Ana Kai Tangata, cu ale sale picturi rupestre.

Dupa o pauza de pranz, pornim sa descoperim Ahu Akivi, o platforma cu 7 moai frumos restaurate. Potrivit legendei, aceste sapte statui reprezinta primii exploratori sositi pe Insula Rapa Nui, trimisi de regele Hotu Matua.

Ajungem astazi si la cariera Puna Pau, unde au fost sculptate Pukao, palariile moai.

In situl ceremonial Tahai, vom descoperi apoi singurul moai cu … ochi! Tot aici vom vedea diverse constructii folosite in gospodariile traditionale, cum ar fi un cotet pentru gaini, dar si un debarcader.

La sfarsitul zilei ne intoarcem la hotel, seara o petrecem pe cont propriu

 • Cazare cu mic dejun: Hotel VAI MOANA, 3* sup

Ziua 16: 13 decembrie INSULA PASTELUI – SANTIAGO

Dupa micul dejun luat in tihna, avem dimineata libera pentru a contempla Insula Rapa Nui, cu ale sale minuni de piatra, dar si cu oamenii fermecatori care ne-au fost gazde in calatoria noastra.

Apoi, ne indreptam spre aeroportul local, de unde zburam in Santiago. Ajungem seara, la timp pentru a ne bucura de o cina in marele oras sud-american.
Zborul nostru: Latam Airlines, 14:40 – 21:05

 • Cazare cu mic dejun: HOTEL Pullman Santiago El Bosque, 4*

Ziua 17-18: 14-15 decembrie SANTIAGO de CHILE – Paris – Budapesta – TIMISOARA

Dupa micul dejun ne indreptam catre aeroportul din Santiago de Chile unde incepe drumul nostru spre casa.
Zborul nostru: 14 dec. Santiago 12:00 – Paris 05:50, 15 dec ; 15 dec. Paris 09:20 – Budapesta 11:30
Dupa aterizarea in Budapesta urmeaza transferul spre Timisoara (sau alta localitate de domiciliu)


PRET extensie Insula Pastelui: 2.750* euro


* Pretul este valabil pentru un grup de 10 persoane. Daca grupul este mai mic, se vor plati urmatoarele sume suplimentare:

 • 115 euro, daca grupul este format din 9 persoane
 • 250 euro, daca grupul este format din 8 persoane
 • 450 euro, daca grupul este format din 7 persoane

Servicii incluse in pachet:

 • Bilete de avion pentru zborul Santiago – Insula Pastelui – Santiago;  taxe de aeroport
 • Bagaj de cala de 23 kg si de mana de 8 kg
 • Transferuri de la/catre aeroport si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari
 • Cazari – 3 nopti pe Insula Pastelui si o noapte in Satiago, la hotelurile de 3* si de 4* mentionate
 • Mic dejun in fiecare zi
 • Toate activitatile descrise in program , cu ghid vorbitor de limba engleza
 • Intrarile la obiective si in Parcurile Nationale incluse in program
 • Transportul in timpul circuitului, asa cum este descris in program
 • Insotitor de grup pe toata perioada calatoriei – Monica Jurma

Pretul nu include:

 • Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno
 • Tips-urile pentru ghid/sofer local, de 15 $/persoana pentru toata perioada
 • Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc
 • Pranz, cina

Alte informatii:

 • Supliment single: 350 euro/cele 4 nopti

Termene si conditii de plata:

 • Avans, la confirmarea rezervarii, 1.000 euro.  Rest de plata cu 45 zile inainte de plecare.
 • Tarifele sunt exprimate in euro/pers/in camera dubla, plata se face in euro sau in lei (curs BNR+2%).
 • In cazul indisponibilitatii unitatilor de cazare propuse, din motive diverse, vom oferi alternative similare.

Care este rolul meu?

Rolul meu in aceste excursii de grup este “sa pun degetul pe harta”. Sa aleg destinatiile, iar apoi, in urma consilierii partenerilor din tarile de destinatie, sa compun programul de vizite. Program care sa ne deschida ochii, mintea si sufletul asupra frumusetii, bogatiei, noutatii, locurilor pe care le vizitam. Iar asta inseamna intotdeauna sa vizitam destul, dar nu prea mult! La designul programului pun in balanta pe de o parte bugetul optim de timp si bani iar pe de alta parte starea de bine si comorile adunate in inima si memorie, cu care vreau sa ne intoarcem acasa!

NU sunt ghid de turism. Chiar daca am calatorit mult, iar insotitor de grupuri am inceput sa fiu incepand din 2012, in Insula Pastelui voi ajunge si eu prima oara acum. Vom avea ghid local, vorbitor de limba engleza, pe toata perioada.

NU am o agentie de turism. Am acceptat cu drag propunerea Agentiei de turism Ultramarin de a colabora la realizarea unor programe de calatorie premium. Prin calatorii premium inteleg atat destinatiile, experientele de calatorie, cat si calitatea serviciilor de care vom beneficia. La acest capitol simt ca pot aduce plus valoare.
Ultramarin alege cu grija partenerii din tarile de destinatie. Acestia ne pot recomanda ghizi locali cu experienta. Iar treaba mea este sa concept un program cat mai eficient, sa fiu liantul unui grup omogen si fain. Inainte de plecare ne vom intalni cu totii si vom discuta despre orice doriti sa stiti. Si desigur, voi insoti grupul in toata calatoria!


Inscrieri-intrebari-detalii

Inscrierea trebuie facuta la Agentia de turism Ultramarin. Aici se intampla toate formalitatile: contract, facturi, etc. Pentru ca tot Ultramarin face apoi platile catre partenerii din tarile in care calatorim, companii aeriene, transportatori rutieri, in fine, toata logistica.
Pentru inscrieri in aceasta calatorie, intrebari si detalii, puteti folosi formularul de CONTACT


Mi-ar face placere sa interactionam si pe social media:

si

One Comment

Ai un gand? Il poti lasa mai jos ...