iordania-reprezentativa
Calatorii de grup 2022,  Iordania

Iordania – O aventura orientala! 7 – 14 mai 2022 [Arhiva programe realizate]

Haideti cu noi in Iordania! Aventura noastra ne poarta prin prezentul lumii orientale a Regatului Hasemit al Iordaniei, prin desertul lui Lawrence al Arabiei (Wadi Rum) dar si pe platoul de filmare al Indiana Jones (Petra). Pornim din cel mai de jos punct de pe pamant – Marea Moarta si ne relaxam la final navigand pe biblica Mare Rosie.

Iordania, ca si experienta turistica, are toate elementele necesare pentru a atrage calatorul aventurier, dornic de noi descoperiri geografice, istorice, biblice, gastronomice, culturale.

Primul lucru evident este ca vom pasi intr-o tara orientala, cu traditii, cultura, religie, specifice. Regatul Hasemit al Iordaniei este o tara araba din Orientul Apropiat, cu o populatie predominant musulmana, condusa de o dinastie regala. Circa 20% din populatie este formata din beduini – locuitori nomazi ai desertului iordanian.

Dar Iordania este si o lectie de istorie in sine,

si are privilegiul de a conserva pentru umanitate cateva locuri parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, cum ar fi Zona Protejata a  Desertului Wadi Rum sau faimosul oras sapat de nabateeni, in stanca trandafirie, Petra! De altfel, Petra este considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Ammanul, construit initial pe 7 coline dupa modelul Romei, prin al sau Amman Citadel lasa la vedere trecutul. Un trecut in care isi gasesc locul romanii, otomanii, britanicii, imperii care si-au pus amprenta asupra locurilor si populatiei arabe si beduine a locului.

La lectia de geografie,

Iordania ne rasfata! Gasim pe teritoriul ei doua mari renumite, Marea Moarta si Marea Rosie. Experimentam si noi plutirea pe apele Marii Moarte, marea cu cea mai mare salinitate din lume – in locul aflat la cel mai jos nivel din lume (-430m sub nivelul marii). Iar Marea Rosie, renumita pentru bogatia vietii marine, ne va odihni la finalul calatoriei, cu plaja, baie, croaziera si snorkeling printre corali si pestisori viu colorati, cat si pe plaja privata a hotelului la care suntem cazati.

Marea Rosie v-a amintit de un pasaj din Biblie?

Asa este, umbland pe pamantul Iordaniei umblam pe urmele pasilor profetilor, a Sfintilor Pustiei, dar si a lui Iisus.

Profetul Moise, indrumat de Dumnezeu, a despicat cu toiagul sau Marea Rosie, pentru a trece poporul izraelit care se refugia de persecutia egipteana.

Pe Muntele Nebo lui Moise i-a fost ingaduit sa vada desfasurandu-se in fata ochilor Tara Fagaduintelor. Vom urca si noi pe Nebo si vom vedea, intr-adevar, limpede, pamantul promis “fiilor lui Israel”, de la Hebron si pana la Tiberias.

La Raul Iordan ajungem la locul Botezului. Aici Iisus Hristos a fost Botezat de Sfantul Ioan Botezatorul. Pustia pe care o strabatem este impresionanta. E un loc pe care nu s-a construit nimic intre timp, si este atat de usor sa ne imaginam pustnicii vremurilor biblice!

Gastronomia este in sine un motiv de a vizita Iordania, dar va invit sa nu ma credeti pe cuvant! Haideti cu noi sa exploram Iordania si concluzionam impreuna la o cafea arabeasca cu cardamon!

Iata mai jos si programul detaliat al calatoriei noastre in Iordania:

Ziua 1: sambata, 7 mai – TIMISOARA – BUDAPESTA – AMMAN – MAREA MOARTA, IORDANIA

In cursul diminetii plecam spre Budapesta, de unde avem zborul direct catre Amman, Iordania. Va putem asista cu deplasarea spre aeroport indiferent de localitatea de domiciliu.

(Zborul nostru: 7 mai 2022, Budapesta 16:40 – Amman 21:00)

Din aeroport avem asigurat transferul spre locul in care va incepe experienta noastra iordaniana, malul Marii Moarte!

  • Cazare la Holiday Inn Resort Dead Sea 4/5* , cu demipensiune (mic dejun si cina)

Ziua 2: duminica, 8 mai – MAREA MOARTA – zi de relaxare

Am ales sa incepem circuitul nostru cu 2 zile de relaxare la un hotel premium, situat chiar pe malul marii. Holiday Inn Resort Dead Sea 4/5*.

Ne vom afla la cel mai jos nivel din lume, la cca 430 m sub nivelul marii. Dar ceea ce va da unicitate experientei noastre este faptul ca Marea Moarta are cea mai mare salinitate din lume (peste 34%), atat de mare incat vom pluti fara efort la suprafata apei. Vom putea folosi namolul natural cu proprietati recunoscute dermato-cosmetice.

Numele marii, Dead Sea sau Marea Moarta, provine din faptul ca, datorita salinitatii foarte ridicate, in apele sale nu traiesc plante si vietati.

Marea Moarta (de fapt un lac sarat) este formata prin deversarea a catorva rauri, inclusiv Raul Iordan. Insa odata ajunse aici, apele stagneaza, nu se mai varsa in alta parte. Fiind o zona foarte secetoasa, apa se evapora, lasand in urma un cocktail bogat de saruri si minerale, folosite pe scara larga in industria cosmetica si medicala. Saruri si minerale folosite si in spa-urile hotelurilor premium aflate atat pe malul din Iordania (in est) cat si pe cel din Israel (in vest). Desigur, vom putea achizitiona in zona produse cosmetice de tot felul cu ingredientele acestea unice in lume.

Istoric vorbind, Marea Moarta este printre primele locuri de tratament si relaxare din lume, vizitat de locuitorii de vaza a societatii bazinului mediteranean de cu mii de ani in urma. Se spune ca pe locul unde acum se afla Marea Moarta s-au aflat orasele biblice Sodoma si Gomora.

  • Cazare la Holiday Inn Resort Dead Sea 4/5* , cu demipensiune (mic dejun si cina)

Ziua 3: luni, 9 mai – MAREA MOARTA – optional vizita Umm Qais (Gadara) si Mar Elias (sau Tesva Galaadului)

Pentru cei care se lasa ridicati de la malul marii, avem pregatita o excursie la Umm Qais (biblica regiune Gadara) si Mar Elias (sau Tesva Galaadului).

Orasul antic Gadara, a fost una dintre cele mai stralucitoare cetati ale Decapolisului roman. Fiind centru cultural a cunoscut prezenta multor poeti si filozofi ai vremii, ajungand sa fie numita “noua Atena”.
Gadara este situata pe un deal , cu o vedere panoramica superba asupra Marii Galileei, Inaltimilor Golan si raului Yarmouk. Ne putem plimba pe stazile cu coloane impunatoare (dintre care o parte din bazalt – o raritate), sau putem asista cu un exercitiu de imaginatie la o piesa de teatru, intr-unul dintre cele doua amfiteatre, ramase in picioare pana astazi.

Biblia ne vorbeste despre “tinutul Gadarenilor” (Matei 8:28), unde Mantuitorul Iisus Hristos a trimis demonii din doi demonizati intr-o turma de porci, care apoi s-au inecat in mare.

Tesva Galaadului – locul de nastere al Sfantului Prooroc Ilie

Mar Elias (sau Tesva Galaadului) a fost si continua sa fie venerat din timpuri stravechi, ca fiind locul de nastere a Sfantului Ilie Tesviteanul, considerat profet in toate cele trei religii avraamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamul). In prezent aici este un sit arheologic activ. Putem vedea amprenta altarului unei biserici crestine vechi (Biserica Mica), anterioara bisericii crestine din secolele VI- VII din imediata vecinatate, de mari dimensiuni ( 1340 mp). Biserica Mare pastreaza inca pe alocuri pardoseala originala din mozaic, intr-unul dintre acestea fiind pomenit numele Sfantului Prooroc Ilie.

Ne intoarcem din excursie la timp pentru baia de dupa-amiaza in Marea Moarta si inca un apus privit din cel mai jos loc de pe Pamant!

  • Cazare la Holiday Inn Resort Dead Sea 4/5* , cu demipensiune (mic dejun si cina)

Ziua 4: marti, 10 mai MAREA MOARTA – IORDAN, locul BOTEZULUI – NEBO – MADABA – PETRA

Dupa micul dejun ne despartim de desfatarea din resortul nostru si pornim intr-o zi pe care am putea-o numi zi de pelerinaj. Vom descoperi cateva locuri biblice care ne vor impresiona, cu siguranta. Indiferent ca privim din perspectiva religioasa, istorica, artistica sau turistica, locurile in care ne vor purta pasii sunt categoric de pus pe lista scurta a obiectivelor de vizitat in Iordania!

Iordan, locul Botezului

In prima parte a zilei ajungem la Raul Iordan, unde Iisus Hristos a fost Botezat de Sfantul Ioan Botezatorul.

Din secolul al III-lea, locul Botezului lui Hristos, cunoscut si sub numele de Betania, a fost considerat a fi in partea de sud a raului Iordan, inspre Ierihon. In 1994, in urma tratatului de pace dintre Israel si Iordania, aceasta zona iordaniana a fost recunoscuta oficial ca fiind locul in care a fost botezat Iisus Hristos. De atunci se fac sapaturi arheologice, au fost 4 vizite papale iar in 2015 locul a fost inclus in Patrimoniul UNESCO.

Insasi pustia pe care o strabatem pentru a ajunge la malul Iordanului este impresionanta. E un loc care parca a incremenit in timp, este in continuare parjolit de soare si este atat de usor sa ne imaginam pustnicii vremurilor biblice! Locul Botezului este acelasi cu locul de unde se spune ca Proorocul Ilie s-a ridicat la cer. Tot in aceste locuri se afla si Pestera in care a vietuit Maria Egipteanca.

Nebo

Plecand de la locul Botezului, urcam pe Muntele Nebo (800 metri), la locul de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. E impresionant, intr-adevar, cat de limpede se vede pamantul promis “fiilor lui Israel”, de la Hebron si pana la Tiberias.

Datorita semnificatiei sale, Nebo a devenit in timp loc de pelerinaj, aici ridicandu-se si o biserica foarte frumoasa, franciscana, pe locul unei biserici mai vechi, ale carei podele de mozaic sunt conservate pana in prezent.

Insusi Papa Ioan Paul al II-lea a confirmat includerea Muntelui Nebo in circuitul pelerinilor, in anul 2000, atunci cand a ajuns aici si a plantat un copac.

Descoperim apoi Madaba,

supranumit si “orasul mozaicurilor”. Ne vom bucura de o plimbare pe stradutele orasului cu iz oriental, iar apoi vom ajunge la Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mozaicul care reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. O adevarata opera de arta, harta dateaza din perioada bizantina. A fost realizata cu peste 2 milioane de piese din piatra natural colorata. Reprezentarea la scara foarte bine aproximata a intregii Tari Sfinte, cu Ierusalumui ca punct central dar incluzand si Ierihonul, Bethleemul, Delta Nilului, Marea Moarta, etc, intriga prin exactitatea cu care a fost realizata.

In Madaba vom avea ocazia sa vizitam si un atelier unde se lucreaza mozaicurile originale, si care compun tablouri mai mici sau mai mari, sau orneaza vase, masute sau alte obiecte de arta.

Dupa aceasta incursiune prin locuri biblice, ne indreptam spre un capitol al aventurilor, in calatoria noastra. Poposim deja in seara aceasta in Petra. Ne cazam la un hotel aflat chiar langa intrarea in Parcul Arheologic Petra, pentru a putea explora cat mai pe indelete capitala nabateenilor, oras sapat in stanca in jurul secolului al VI-lea i.Hr.

  • Cazare la Petra Moon Hotel 4*, cu demipensiune – mic dejun si cina

Ziua 5: miercuri, 11 mai –  PETRA, optional “Petra by Night”

Astazi, ne vom afla pe platoul de filmare! Totodata, suntem si in mijlocului uneia din cele 7 minuni ale lumii moderne! Da, suntem in Petra, o veritabila comoara a umanitatii!

Nici o descriere a celebrului oras al nabateenilor nu poate pregati vizitatorul pentru senzatia data de parcurgerea drumului (Sig) taiat de fortele naturii in stanca trandafirie a desertului iordanian, la finalul caruia se dezvaluie privirii dramaticul monument, Tezaurul sau Al-Khazneh.

Cert este ca inca de la prima vedere orasul este atat de impunator, incat intelegem de ce Petra a fost aleasa platou de filmare pentru “Indiana Jones”.

Iar detaliile descoperite de-a lungul Siq-ului (drumul printre stanci inalte de pana la 80 m) dar si dupa aceea, ne dau o idee de ce Petra a fost aleasa una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Natura si arhitectura si-au dat concursul magnific in acest loc!  Stancile de culori variate, de la roz prafuit la rosu inchis, au fost sculptate pentru a servi drept locuinte, temple si morminte pentru nabateeni.

Probabil cea mai remarcabila realizare a nabateenilor este procedeul prin care acestia au reusit sa colecteze si sa gestioneze apa creind o veritabila oaza in mijlocul desertului. Descoperirile arheologice au scos la iveala un intreg complex de diguri si cisterne in care apa era stocata. Nabateenii concepusera un sistem ingenios care sa pompeze apa de la peste 50 de metri adancime, sistem ramas o enigma pana astazi!

Petra – de la “Orasul Pierdut” la una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Moderne

Nabateenii au transformat Petra intr-un nod comercial important pe Calea Matasii, Condimentelor dar si pe alte rute comerciale care faceau legatura intre China, India si Arabia de Sud cu Egiptul, Siria, Grecia si Roma.

Chiar si astazi, vom gasi in magazinele artizanale din Petra smirna, tamaie, mosc, ambra si tot felul alte preparate si extracte valoroase.

Orasul a fost distrus în 363 de un cutremur mare. Chiar daca a continuat sa fie locuit, orasul nu si-a mai revenit complet. Iar Petra a devenit cumva “Orasul Pierdut” pentru lumea vestica. Abia in 1812, un calator elvetian, Johann Ludwig Burckhardt, l-a convins pe ghidul sau sa il duca la ruinele de la Wadi Musa, unde se zvonea ca ar fi orasul pierdut Petra.

Chiar daca doar o mica parte din vastul oras Petra a fost scoasa de sub nisipul asezat in timp peste aceste locuri, o calatorie de o zi prin aceste locuri este o experienta de neuitat!

Optional (si daca are loc), vom putea merge si intr-o incursiune de seara in Petra. Experienta are loc sub denumirea “Petra by Night” si presupune o plimbare de seara de circa 2 ore catre punctul principal de atractie al Petrei, “Trezoreria”, pe aleea strajuita de lumanari. Apoi, pe platoul din fata Trezoreriei, are loc un spectacol traditional. Sunt folosite peste 1500 de lumanari intr-o astfel de seara. Atmosfera magica este completata de stelele care stralucesc deasupra noastra.

  •  Cazare la Petra Moon Hotel 4*, cu demipensiune – mic dejun si cina

Ziua 6: joi, 12 mai –  PETRAWADI RUM

Dupa micul dejun plecam spre Wadi Rum, unde ne asteapta o zi de aventura la superlativ!

Suntem in Wadi Rum, desertul rosiatic numit si Valea Lunii, care le este casa beduinilor. Un articol detaliat despre acest loc magnific am scris aici.

Wadi Rum ascunde comori spectaculoase, motiv pentru care este si listat in patrimoniul UNESCO drept “zona protejata”. In canioanele din Wadi Rum au fost descoperite desene si inscriptii pe roci,  vechi de 4000 de ani.

Avem in program un jeep safari , care ne va conduce in locuri emblematice ale acestui loc. Urmata de o alta aventura:  calatoria in desert calare pe camila, intr-o caravana doar a grupului nostru!

Seara, vom privi cerul instelat, stiut fiind ca aici stelele par sa fie mai multe, mai aproape si mai stralucitoare decat le-am vazut vreodata. Departe de luminile si poluarea oraselor, si cerul pare mai aproape!

Ne vom caza in corturi de lux, experimentand ceea ce se numeste “glamping” ( de la glamour +camping).

Si, da, spiritul nostru de aventurier va fi satisfacut sa stie ca T. E. Lawrence a avut stabilita tabara in Wadi Rum in timpul Primului Razboi Mondial, si ca mare parte din filmul “Lawrence al Arabiei” a fost realizat pe acest platou de filmare, natural si vast!

  • Cazare la Wadi Rum Sun City Camp 4*, glamping* la corturi de lux standard (sau optional la corturi “Martian Dome”), cu demipensiune – mic dejun si cina

 

Ziua 7: vineri, 13 mai WADI RUMAQABA, Marea Rosie – optional croaziera pe Marea Rosie, snorkeling

Dimineata vom face o plimbare cu o calauza beduin pentru a vedea rasaritul soarelului dintr-un loc special. Culorile pe care le imbraca desertul la primele ore ale zilei, nu sunt aceleasi ca cele de mai tarziu!

Luam apoi micul dejun si plecam spre Marea Rosie, in Aqaba, pentru odihna, relaxare si rasfat! In mai, aici este deja vara in toata regula, asa ca ne vom bucura de  bai de soare si de apa marii. Am ales o cazare la un hotel de 5*, Movenpick Resort Aqaba, cu plaja privata, asa ca vom savura o zi perfecta. Hotelul este aproape si de zona centrala si de shopping a orasului , astfel ca toata lumea va fi multumita!

Croaziera care ne este propusa porneste pe o ambarcatiune “submarin”. Ea nu se scufunda complet, dar are o portiune suficient de generoasa scufundata, in asa fel incat sa putem observa prin hublouri speciale coralii marini si pestii multicolori de toate formele din Marea Rosie. Viata marina a Marii Rosii este foarte ofertanta si renumita pentru bogatia ei! Clima temperata si curentii blanzi din aceasta zona au creat mediul perfect pentru cresterea coralilor si pentru dezvoltarea vietii marine.

Cei care doresc pot observa mai de aproape viata marina, facand snorkeling.

Apoi, ne mutam pe un vas pe care intre timp s-a pregatit un pranz delicios, si in timp ce navigam ne astamparam si foamea.

Transfer la hotel – program de voie.

  • Cazare la Movenpick Resort Aqaba 5*, cu demipensiune – mic dejun si cina

Ziua 8: sambata, 14 mai –  AMMAN

Dupa micul dejun pornim sa descoperim Ammanul.

Drumul de cca 4 ore, cu opriri pentru a savura cate o cafea arabeasca cu cardamon, ne va da ragazul sa recapitulam zilele pline pe care le-am petrecut in Iordania.

Amman, capitala a Iordaniei, este si cel mai mare oras al tarii, centrul politic, cultural si comercial. Situat intr-o zona deluroasa din nord-vestul Iordaniei, orasul a fost construit initial pe sapte coline, asemenea Romei. Acum se intinde pe o zona de nouasprezece dealuri.

In turul nostru vom descoperi orasul vechi, Cetatea, Teatrul Roman, imbinate armonios cu cladirile ultra-moderne. Pentru a simti pulsul unui oras precum Ammanul, am ales sa ne petrecem ziua astfel:

  • Vom vizita o moschee, mai exact Moscheea King Abdullah I.
  • Apoi ne plimbam pe strazile din centrul vechi, cu o oprire pentru un falafel, o cafea, un desert traditional iordanian, cu timp liber pentru cumparaturi sau savurat atmosfera. Nicaieri nu se simte parca mai bine vibe-ul unui oras ca in pietele si pe aleile unde ies oamenii la plimbare, sa ia masa, sa socializeze.
  • Finalul zilei ne va gasi privind apusul soarelui in Amman Citadel, sit arheologic situat pe unul din cele sapte dealuri care au format initial Ammanul, pe vremea aceea cunoscut sub numele de Philadelphia. Vizitarea Citadelei ne va oferi o perspectiva asupra istoriei locului dar si privelisti coplesitoare.

Cetatea Ammanului este considerata a fi printre cele mai vechi locuri locuite incontinuu din lume. Capitala a Regatului Ammon candva dupa 1200 î.Hr., a fost ocupata pe rand de imperii precum cele ale asirienilor (sec. al VIII-lea î.Hr.),babilonienilor (sec. al VI-lea î.Hr.), ptolemeilor, seleucizilor (sec. al III-lea î.Hr.), romanilor (secolul I î.Hr.), bizantinilor (sec. al III-lea d.Hr.) si omeiazilor (secolul al VII-lea d.Hr.). Dupa omeiazi a venit o perioada de declin si pana prin 1878 orasul a devenit o mare ruina locuita doar de beduini. Apoi a inceput reconstruirea Ammanului, asa cum il vedem azi.

Spre seara ne indreptam spre aeroport , urmand sa decolam spre Budapesta la ora 21:25.

Zborul nostru: 14 mai, Amman 21:25 – Budapesta 23:59

Dupa aterizarea in Budapesta urmeaza transferul spre Timisoara (sau alta localitate de domiciliu)

Odata ajunsi acasa … incepem sa planificam urmatoarea vacanta!


Nota: imaginile provin din arhiva personala si de la agentia noastra partenera din Iordania.


PRET vacanta IORDANIA:

Pret :  ­­­­/persoana in camera dubla:  1.690  euro  , pret Promo 1.630 euro

* preturile Promo sunt valabile pana in 31 martie 2022, in limita locurilor disponibile


Servicii incluse in pachet:

  • Bilet de avion pentru zborurile internationale Budapesta-Amman si retur, taxe de aeroport incluse
  • Bagaj de cala 20 kg si bagaj de mana pana la 10 kg
  • Taxa de viza
  • Transferuri de la/catre aeroport in Iordania, Amman si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari
  • Cazare: 7 nopti la hotelurile de 4* si 5* mentionate in program (sau similare)
  • Mesele: demipensiune – mic dejun si cina
  • Autocar modern pe tot parcursul circuitului, dotat cu wifi
  • 2 sticle de 0.5 l apa in fiecare zi de circuit (1 -2 sticle de apa se primesc, gratuit, si in camerele de hotel)
  • Intrarile la obiectivele din program: Locul Botezului, Nebo, Madaba, Petra (inclusiv 600 m parcursi calare in Petra, la intoarcere cand suntem obositi), Wadi Rum (3 ore de jeep safari in desert, 1 ora mers in caravana cu camilele, iesire la rasarit cu calauza beduin), Amman ( vizitare Moschee, Amman Citadel) si orice altceva este parte din program si nu este specificat ca fiind “optional”
  • Ghid autorizat cu experienta vasta, vorbitor de limba romana
  • Insotitor de grup – Monica Jurma

Pretul nu include:

  • Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno
  • Testele COVID obligatorii  sau optionale
  • Transfer Timisoara (sau alta localitate de domiciliu) – aeroport Budapesta si inapoi. Pret pentru transfer Timisoara – aeroport Budapesta – Timisoara – 70 euro
  • Excursiile/experientele subliniate ca fiind optionale
  • Tipsurile pentru sofer si ghid in Iordania: 50 $/pers./intregul tur. Acesti bani ii aduna insotitorul de grup in timpul calatoriei
  • Tipsurile pentru carausi bagaje, curatenie camera, restaurante, calauze beduini sau alte servicii
  • Cheltuieli personale, servicii la Spa-ul hotelurilor, telefoane, etc

Alte informatii:

  • Supliment single: 350 euro/7 nopti
  • Supliment cazare la cort “Martian Dome” in Wadi Rum: 80 euro/pers/noapte

Excursii/experiente optionale:

  • Excursie la Umm Qais (Gadara) si Tesva Galaadului: 70 $/persoana (transfer de la/la hotel, taxa intrare) – tarif pentru grup de minim 10 persoane
  • Petra by Night: 25 $/persoana
  • Croaziera pe Marea Rosie -Iordania de 3 ore, cu submarin si snorkeling, cu pranz inclus: 30 $/persoana

Termene si conditii de plata:

  • Tariful este valabil pentru un grup de peste 15 persoane. Pentru grup mai mic de 15 persoane, se plateste un supliment de 90 euro/pers.
  • Avans, la confirmarea rezervarii, minim 30%. Urmatoarea transa , de 30%, cu 60 de zile inainte de data plecarii in Iordania. Rest de plata cu 30 de zile inainte de plecare.
  • Tarifele sunt exprimate in euro/pers/in camera dubla, plata se face in euro sau in lei (curs BNR+2%).
  • In cazul indisponibilitatii unitatilor de cazare propuse, la momentul rezervarii, vom oferi alternative similare.
  • Excursiile optionale pot suferi modificari in privinta alocarii pe zile.

Care este rolul meu?

Rolul meu in aceste excursii de grup este “sa pun degetul pe harta”. Sa aleg destinatiile, iar apoi, in urma consilierii partenerilor din tarile de destinatie, sa compun programul de vizite. Program care sa ne deschida ochii, mintea si sufletul asupra frumusetii, bogatiei, noutatii, locurilor pe care le vizitam. Iar asta inseamna intotdeauna sa vizitam destul, dar nu prea mult! La designul programului pun in balanta pe de o parte bugetul optim de timp si bani iar pe de alta parte starea de bine si comorile adunate in inima si memorie, cu care vreau sa ne intoarcem acasa!

NU sunt ghid de turism. Chiar daca am calatorit mult, iar insotitor de grupuri am inceput sa fiu incepand din 2012. Si da, destinatia Iordania imi este bine cunoscuta. Insa vom avea ghid local, vorbitori de limba romana, pe toata perioada.

NU am o agentie de turism. Am acceptat cu drag propunerea Agentiei de turism Ultramarin de a colabora la realizarea unor programe de calatorie premium. Prin calatorii premium inteleg atat destinatiile, experientele de calatorie, cat si calitatea serviciilor de care vom beneficia. La acest capitol simt ca pot aduce plus valoare.

Ultramarin alege cu grija partenerii din tarile de destinatie. La randul lor, acestia ne pot recomanda ghizi locali cu experienta. Iar treaba mea este sa concept un program cat mai eficient, sa fiu liantul unui grup omogen si fain. Inainte de plecare ne vom intalni  si vom discuta despre orice doriti sa stiti. Si desigur, voi insoti grupul in toata calatoria!


Inscrieri-intrebari-detalii

Inscrierea trebuie facuta la Agentia de turism Ultramarin. Aici se intampla toate formalitatile: contract, facturi, etc. Pentru ca tot Ultramarin face apoi platile catre partenerii din tarile in care calatorim, companii aeriene, transportatori rutieri, in fine, toata logistica.
Pentru inscrieri in aceasta calatorie, intrebari si detalii, puteti folosi formularul de CONTACT


Mi-ar face placere sa interactionam si pe social media:

si


Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu urmatoarea mea iesire in lume sau pentru a citi articole noi despre locuri, oameni si experiente de prin calatoriile mele.

Poti lasa un mesaj si pe calatorii.monicajurma/contact  daca te interesezaza una dintre destinatiile de Calatorii de grup 2022


 

Ai un gand? Il poti lasa mai jos ...

%d bloggers like this: